Meidän tarina

Luovuutta Saimaan rannalla

Olen Saimaalla kasvanut piirtäjä. Mielipuuhaani perheen venematkoilla oli piirrellä sarjakuvia, vaikka kovemmassa aallokossa se saattoikin aiheuttaakin pientä merisairautta. Tämän lisäksi parasta oli uiminen ja erityisesti sukeltelu. Vedenpäällinen Saimaa on kaunis ja sitä ehtii katsella matkan aikana paljonkin, mutta kiinnostavaa löytyy myös pinnan alta. Kun etenee veden alla sulavilla liikkeillä vesikasvien seassa pujotellen ja pohjaa tutkien, voi kuvitella millaista saimaannorpan elämä mahtaa olla.

Piirtelyni johdatti minut Savonlinnan taidelukion kuvataidelinjalle, jossa löysin intohimon graafiseen suunnitteluun. Valmistuttuani medianomiksi Joensuussa, halusin palata takaisin Savonlinnaan. Täällä on kokonaan Saimaan ympäröimänä. Saan siitä paljon inspiraatiota ja voimia graafiseen suunnitteluun ja kuvittamiseen.
Sitten syntyi idea omasta yrityksestä:

Saimaan Aalto Oy, Saimaa Collection sekä Norpanpäivät-sarjakuva ovat syntyneet rakkaudesta Saimaaseen, sen luontoon ja alueen ihmisten elämäntapaan. Norpanpäivät-sarjakuvan tarkoitus on viihdyttää, mutta myös jakaa tietoa saimaannorpan elintavoista. Saimaa Collectionin tuotteet kertovat tarinaa Saimaasta: kosketuksesta luontoon ja puhtaudesta. Valitsemamme tuotteet tukevat vastuullista kuluttamista. Suosimme luonnonmateriaaleja, valitsemme vähemmän ympäristöä kuormittavan vaihtoehdon ja panemme etusijalle ekomerkinnällä varustetut tuotteet silloin kun niitä on saatavilla. Pyrimme myös saamaan myyntiin oman alueen laadukkaita tuotteita. Saimaan Aalto Oy tarjoaa myös graafisen suunnittelun sekä tuotesuunnittelun palveluita alueen yrityksille ja kunnille.

Ritva Kokkonen