Vastuullisuus

Tuemme Saimaan suojelua

Saimaa Collection kertoo Saimaan tarinaa. Suomen suurin ja Euroopan kaunein järvialue on aarre, joka on säilytettävä puhtaana ja viihtyisänä myös tuleville polville. Saimaan asukkaita ovat uhanalaiset eläimet kuten saimaannorpat ja Saimaan järvilohi. Lisäksi järvellä elää kaloja, lintuja ja nisäkkäitä, joiden elinpiiriä ja hyvinvointia meidän on syytä suojella. Ihmisiltä ja yrityksiltä vaaditaan vastuullisuutta, jotta luonto- ja kulttuuriarvot säilyvät sekä Saimaalla, että maailmanlaajuisesti.

Pyrimme kertomaan tuotteillamme Saimaasta ja näistä tärkeistä luontoarvoista, ja näin edistää edellä kuvattuja tavoitteita. Teemme vuosittain lahjoituksen Suomen luonnonsuojeluliitolle saimaannorpan suojelutyöhön, mikä on noin 2% tuotteiden myynnistä saatavasta tuotosta.

Vastuullisesti tuotetut tuotteet

Pyrimme tuotteissamme vastuullisuuteen riippumatta siitä, missä ne on tuotettu. Emme halua tukea puhdasta Saimaata siirtämällä ekologisia ja sosiaalisia ongelmia muualle.

Viestimme avoimesti vastuullisuudesta ja nostamme etusijalle tuotteet, joissa on panostettu vastuullisuuteen. Kaikissa tuotteissa ei sertifioitua vaihtoehtoa ole saatavilla. Taloudellisesti pienten tuottajien voi olla mahdotonta hankkia kalliita kansainvälisiä sertifikaatteja. Tällöin arvioimme tuotteiden kestävyyttä muin käytettävissä olevin keinoin.

Ekologinen kestävyys

Valitsemme tuotteiden valmistuksessa ympäristöystävällisimmän vaihtoehdon. Suosimme tuotteita, joilla on jokin ympäristösertifikaatti. Vältämme tuotteita, joiden tuotanto saastuttaa luontoa tai jossa käytetään myrkyllisiä aineita.

Logistiikassa voimme vaikuttaa ympäristöpäästöihin niin, että suosimme lähempänä tuotettuja tuotteita. Kustannussyistä tai paikallisten valmistajien puutteen vuoksi tämä ei ole aina mahdollista. Ilmoitamme tuotteiden valmistusmaan aina kun se on tiedossamme.

Sosiaalinen ja taloudellinen kestävyys

Suosimme paikallisia tuottajia silloin kun se on mahdollista. Haluamme kehittää Saimaa Collection -verkkokauppaa paikallisten tuottajien myyntikanavana ja edistää paikallista taloutta. Kaikkien tuotteiden osalta paikallista tuottajaa ei löydy. Tällöin etsimme tavarantoimittajaksi muita vastuullisesti toimivia yrityksiä.

Pyrimme vähentämään pakkaamista ja suosimaan uusiutuvia pakkausmateriaaleja. Postipakkauksissa emme käytä muovisia pakkausmateriaaleja. Tuotteet pakataan ainoastaan välttämättömin pakkauksin niiden suojaamiseksi varastoinnissa ja kuljetuksissa. Tavarantoimittajilta tulevissa tuotepakkauksissa voi kuitenkin olla muovia. Pakkaamisessa olemme riippuvaisia tavarantoimittajista, mutta tilauksia tehdessä pääsemme esittämään toiveemme.

Turvallisuus ja laatu

Tuotteiden kestävyys, turvallisuus ja pitkäikäisyys ovat Saimaa Collectionille tärkeitä. Tuotteet eivät saa aiheuttaa vaaraa käyttäjälle. Emme myy lyhytikäisiä kertakäyttötuotteita.

Yhteistyö

Haluamme tehdä työtä pitkäjänteisesti asiakkaiden ja tavarantoimittajien kanssa. Vastaamme aina kestävyyttä, vastuullisuutta ja laatua koskeviin kysymyksiin ja keskustelemme niistä tavarantoimittajien kanssa. Asiakkaiden palaute ja ehdotukset koskien tuotteita ja vastuullisuutta ovat tervetulleita.

Yhdessä voimme edistää vastuullisuutta ja Saimaan säilymistä!